Kippenpotje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
105 minuten
Ingrediënten: 
1 braadkip
peper & zout
4 el olijfolie
500 g geschilde aardappelen
3 wortelen
500 g pompoen
200 g groene bonen
300 g witte kool
1 rozemarijntakje
3 dl kippenbouillon
Ingrédients: 
1 poulet à rôtir
poivre & sel
4 cs d’huile d’olive
500 g de pommes de terre épluchées
3 carottes
500 g de potiron
200 g d’haricots verts
300 g de chou blanc
1 petite branche de romarin
3 dl de bouillon de poule
Bereiding: 

Snij de aardappelen, wortelen, pompoen, kool en bonen in stukjes. Kruid de kip van binnen en van buiten flink met peper en zout. Bak ze daarna rondom bruin in de olijfolie. Verdeel er de groenten over en leg er het rozemarijntakje op. Giet er de bouillon over en laat de kip met het deksel op de pan 90 minuten garen. Snij ze voor het serveren in stukken en dien ze op met de groenten.