Knödel

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
40 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
1 volledig wit brood
1 ui, fijngehakt
boter
4 dl melk
2 eieren
200 g paneermeel
2 el gehakte peterselie
peper & zout
Ingrédients: 
1 pain blanc entier
1 oignon haché finement
beurre
4 dl de lait
2 œufs
200 g de chapelure
2 cs de persil haché
poivre & sel
Bereiding: 

Bak de ui glazig in wat boter. Verwijder de korst van het brood en week de sneetjes ongeveer 5 minuten in de melk. Knijp het vocht zoveel mogelijk uit het brood. Meng er de eieren, de ui, het paneermeel, de peterselie en flink wat peper en zout onder. Zet dit mengsel 20 minuten in de koelkast en maak er dan balletjes van, zo groot als je zelf wilt. Kook de knödel 10-15 minuten in water. Ze zijn gaar wanneer ze gaan drijven. Serveer ze in soepen, bij stoofvlees, in sauzen, als hapje…