Komkommersorbet

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
5
Ingrediënten: 
150 g suiker
1,8 dl water
een handvol munt
300 g komkommer, in blokjes
1 eiwit
Ingrédients: 
150 g de sucre
1,8 dl d'eau
une poignée de menthe
300 g de concombre en dés
1 blanc d'oeuf
Bereiding: 

Doe de suiker samen met het water en de munt in een pannetje. Langzaam opwarmen tot de suiker helemaal is opgelost. Daarna af laten koelen. Pureer intussen de komkommer fijn in een blender. Mix er de afgekoelde suikersiroop met munt en het eiwit onder. Door een zeefje doen en in de ijsroommachine laten draaien tot een vaste sorbet. Of gewoon invriezen in een doos. Ga dan wel een viertal keren met een vork door het mengsel, om het half uur.