Koolrabistoemp met kabeljauw

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10
Bereidingstijd: 
20
Ingrediënten: 
600 g koolrabi, geschild, in stukken
600 g zachtkokende aardappelen, in vier
150 ml melk
20 g boter
1 teentje look, geplet
4 stukken kabeljauwfilet
scheutje witte wijn
2 el kappertjes
2 el gehakte bieslook
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
600 g de chou-rave, épluché, en morceaux
600 g de pommes de terre farineuses, coupées en quatre
150 ml de lait
20 g de beurre
1 gousse d’ail, écrasée
4 morceaux de filet de cabillaud
un filet de vin blanc
2 cs de câpres
2 cs de ciboulette hachée
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Kook de koolrabi en de aardappelen samen gaar in lichtgezouten water. Warm de melk op met de boter en de look. Pureer de aardappelen en de koolrabi, verwijder de look uit de melk en giet de melk beetje bij beetje bij de puree. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de kappertjes toe. Kruid de vis met peper en zout en leg in de pan. Bak de vis langs beide kanten goudbruin. Blus met de wijn en laat nog even inkoken. Schep de puree op de borden en leg er een kabeljauwhaasje bij. Garneer met wat bieslook.