Koude honingsabayon met koekjeskruimels

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Bereidingstijd: 
15 minutes + refroidir
Ingrediënten: 
6 eierdooiers
3 el honing
3 el amaretto
het merg van een vanillestokje
2 dl room
60 g kleine koekjes (liefst amaretti)
Ingrédients: 
6 jaunes d'œuf
3 cs de miel
3 cs d'amaretto
la moelle d'un bâton de vanille
2 dl de crème
60 g petits biscuits (de préférence des amaretti)
Bereiding: 

Klop de room op tot stevige pieken. Doe de eierdooiers, de honing en het vanillemerg in een pannetje en giet er de amaretto bij. Op een zacht vuur opkloppen tot een luchtig mengsel. Even laten afkoelen en er dan de slagroom voorzichtig onder heffen. Verdeel het mengsel over 8 wijnglaasjes en plaats die minstens een half uur in de koelkast. Afwerken met verkruimelde en hele koekjes.