Koude paprikasoep

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
5 minuten
Ingrediënten: 
300 g vruchtvlees van gepelde tomaten, in blokjes
2 rode paprika’s, in blokjes
2 gele paprika’s, in blokjes
1 rode ui, fijngehakt
2 knoflookteentjes, geplet
een halve komkommer, in blokjes
3 el olijfolie
3 dl koude kippen- of groentebouillon
peper & zout
cayennepeper
het sap van 1 citroen
2 lente-uitjes, fijngesneden
Ingrédients: 
300 g de chair de tomates pelées, en cubes
2 poivrons rouges, en cubes
2 poivrons jaunes, en cubes
1 oignon rouge finement haché
2 gousses d'ail écrasées
un demi-concombre, en cubes
3 cs d'huile d'olive
3 dl de bouillon de poule ou de légumes
poivre & sel
poivre de cayenne
le jus de 1 citron
2 jeunes oignons finement coupés
Bereiding: 

Pureer de tomatenblokjes samen met driekwart van de paprikablokjes, de ui, knoflook en de komkommer. Voeg de olijfolie toe en verdun het geheel met de bouillon. Op smaak brengen met citroensap, peper, zout en cayennepeper. Plaats de soep 2 uur in de koelkast. In glaasjes scheppen en garneren met de resterende paprikablokjes en de lente-uitjes.