Krokant kaashapje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
300 g Chimay Classic, in blokjes gesneden
2 sjalotjes, fijngesneden
2 tl gehakte bieslook
250 g mosterdspek, fijngesneden
8 dadels, grof gesneden
1 appel, in blokjes
4 vellen filodeeg
1 ei, losgeklopt
peper & zout
4 tl Luikse siroop
honing
Ingrédients: 
300 g de Chimay Classic coupé en dés
2 échalotes finement hachées
2 c. à c. de ciboulette hachée
250 g de lard à la moutarde finement haché
8 dattes grossièrement hachées
1 pomme coupée en dés
4 feuilles de pâte filo
1 œuf battu
poivre & sel
4 c. à c. de sirop de Liège
miel
Bereiding: 

Meng de kaasblokjes, de sjalotten, de spek­reepjes, de bieslook, de dadels en de appel in een kom en kruid met zout en peper. Borstel het ei uit over de vellen filodeeg en verdeel er vervolgens het kaasmengsel over. Afwerken met een lepeltje siroop, toevouwen en gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 200° plaatsen. Serveren als aperitiefhapje met wat honing.