Krokante appelringen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 min.
Bereidingstijd: 
5 min.
Ingrediënten: 
4 appels
125 g zelfrijzend bakmeel
½ tl kerriepoeder
½ tl zacht paprikapoeder
een snuifje zout
2 grote eieren
1,25 dl witbier
tartaarsaus
Ingrédients: 
4 pommes
125 g de farine fermentante
½ c. à c. de curry
½ c. à c. de paprika doux
une pincée de sel
2 gros œufs
1,25 dl de Hoegaarden
sauce tartare
Bereiding: 

Meng het zout, het kerrie- en het paprikapoeder onder het bakmeel. Splits de eieren. Roer de eierdooiers samen met het bier onder het bakmeel tot je een glad beslag hebt. Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de appels en schil ze. Snij ze vervolgens in ringen van 1,5 cm dikte. Klop de eiwitten stijf en hef ze onder het beslag. Haal er de appelringen doorheen en frituur ze goudbruin op 180°. Opdienen met de tartaarsaus en eventueel een fris slaatje.