Krokante kip met dip

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
500 g kipfilet, in reepjes van circa 2,5 cm
250 g pistachenoten, gehakt
125 g paneermeel
2 el peterselie
1 tl knoflookpoeder
zout
2 snuifjes cayennepeper
1 losgeklopt ei
3 el bessenconfituur
3 el graanmosterd
1 el honing
1 el olijfolie
Ingrédients: 
500 g de filet de poulet coupé en lamelles d’env. 2,5 cm
250 g de pistaches hachées
125 g de chapelure
2 c. à s. de persil
1 c. à c. d’ail en poudre
sel
2 pincées de poivre de Cayenne
1 œuf battu
3 c. à s. de confiture de fruits rouges
3 c. à s. de moutarde à l’ancienne
1 c. à s. de miel
1 c. à s. d’huile d’olive
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 250°. Vet 2 bakplaten in met olijfolie. Meng de pistachenoten, het paneermeel, de peterselie, zout, knoflookpoeder en cayennepeper. Strooi het mengsel uit op een plat bord. Dip de stukjes kip eerst in het ei en wentel ze vervolgens in de notenmix. Leg ze daarna op de bakplaat. Zet de oven op 190 graden en plaat er de kippenreepjes 15-20 minuten in. Roer intussen de confituur, mosterd en honing onder elkaar. Dien dit op als een dip bij de hete, krokante kippensnacks.