Kruidenpannenkoekjes met groene groenten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
45 min
Bereidingstijd: 
35 min
Ingrediënten: 
400 g sjalotten, fijngehakt
150 g boter
peper & zout
2 eieren
100 g bloem
6,5 dl melk
2 tl fijngehakte peterselie
2 tl fijngesneden bieslook
2 tl fijngesneden kervel
50 g mosterd
100 geraspte gruyère
150 g kleine broccoliroosjes, geblancheerd
150 g kleine groene asperges, geblancheerd
een handvol waterkers
Ingrédients: 
400 g d'échalotes, finement hachée
100 g de beurre
poivre & sel
2 oeufs
150 g de farine
6,5 dl de lait
2 cc de persil finement haché
2 cc de ciboulette finement hachée
2 cc de cerfeuil coupé finement
50 g de beurre
50 g de moutarde
100 g de gruyère râpé
150 g de petites fleurs de brocoli, blanchi
150 g de petites asperges vertes, blanchies
une poignée de cresson
Bereiding: 

Bak de sjalotten aan in 50 g boter. Kruiden met peper en zout. Op een heel zacht vuurtje 30 minuten laten pruttelen. Meng ondertussen de eieren onder 1,5 dl melk. Roer er 50 g bloem onder tot je een glad beslag hebt. Voeg de fijngesneden kruiden toe en laat het beslag een half uur rusten. Warm ondertussen de resterende melk op. Maak een roux van 50 g boter en 50 g bloem. Voeg de melk beetje bij beetje toe en blijf roeren tot je een mooie bechamelsaus hebt. Op smaak brengen met peper en zout en er 50 g kaas en de mosterd onder roeren.

Bak 8 pannenkoekjes in wat boter. Leg de gebakken exemplaren tussen bakpapier. Meng 1/3 van de kaassaus, de helft van de sjalotten, de broccoli en de asperges onder elkaar. Verdeel dit mengsel over de pannenkoeken en rol ze op. Leg ze in een ovenschotel en plaats die 8-10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Leg telkens 2 pannenkoekjes op een bord, schep er de rest van de kaassaus en sjalotten over en werk af met geraspt gruyère en waterkers.