Kruidige varkensquesadilla’s

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
250 g varkensgehakt
1 el olijfolie
60 g ui (grof gehakt)
1 knoflookteentje (geplet)
¼ tl komijnpoeder
¼ tl gedroogde oregano
½ jalapeno pepertje (fijngesneden)
4 el verse koriander (grof gesneden)
4 tortilla’s
4 el geraspte Gouda
Ingrédients: 
250 g de haché de porc
1 cs d'huile d'olive
60 g d'oignon haché gros
1 gousse d'ail écrasée
¼ cc de cumin en poudre
¼ cc d'origan séché
½ piment jalapeno coupé fin
4 cs de coriandre fraîche coupée grosse
4 tortillas
4 cs de gouda râpé
Bereiding: 

Stoof de ui en knoflook aan in de olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het tot het mooi bruin ziet. Laat het vlees uitlekken en meng er dan de komijn, oregano, jalapeno en koriander onder. Leg een tortilla in een pan met antikleeflaag en schep er de helft van het gehaktmengsel op. Bestrooien met 2 eetlepels geraspte kaas en toedekken met een andere tortilla. Goed aandrukken en 2-3 minuten bakken op een middelmatig vuur. Omdraaien en nog 2 minuten bakken. Herhaal dit met de resterende ingrediënten. Snij de quesadilla in taartpunten en dien ze op met een salsa.