Lamsbout met erwten en boterbonen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
150 minuten
Ingrediënten: 
1 lamsbout
peper & zout
4 fijngehakte sjalotten
2 wortelen
4 knoflookteentjes in dunne plakjes
2 dl witte wijn
400 g gehakte tomaten uit blik
2 laurierblaadjes
4 dl kalfsfond
400 g boterbonen uit blik
uitgelekt
150 g erwten uit blik
1 courgette (in plakken)
Ingrédients: 
1 gigot d'agneau
poivre et sel
4 échalottes finement hachées
2 carottes en rondelles
4 petites gousses d'ail en fines tranches
2 dl de vin blanc
400 g de tomates concassées en boîte
2 feuilles de laurier
4 dl de fond de veau
400 g de haricots beurre en boîte (égouttés)
150 g de pois en boîte (égouttés)
1 courgette en tranches
Bereiding: 

Leg het vlees in een metalen ovenschotel en kruid het met peper en zout. Plaats het 30 minuten onder de dichte kap van de barbecue. Voeg de sjalotten, wortelen, look, witte wijn, laurier, fond en gehakte tomaten toe. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet ze anderhalf uur op de barbecue. Voeg de boterbonen, erwten en courgette toe. Opnieuw afdekken en nog een half uur laten garen op de barbecue, tot het vlees van het been valt. De saus verder op smaak brengen met peper en zout.