Lamscarré met een chutney van appel en blauwe bessen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
2 lamscarrés van 300 g
1 tl boter
peper & zout
Lamscarré met een chutney van appel en blauwe bessen
1 ui
2 grote zure appels
cayennepeper
5 el Marsala-wijn
1 tl sambal oelek
1 el suiker
150 g blauwe bessen
Ingrédients: 
2 carrés d'agneau de 300 g
1 cs de beurre
poivre & sel
quelques petites branches de thym
1 oignon
2 grosses pommes acides
5 cs de vin de Marsala
1 cc de sambal oelek
1 cs de sucre
150 g de myrtilles
Bereiding: 

Snij de ui in blokjes. Schil de appels en snij ze in blokjes. Stoof de appel samen met de ui aan in de boter. Blussen met de Marsala en laten pruttelen tot de appels bijna tot moes gekookt zijn. Roer er daarna de sambal oelek en suiker onder. Schep er ten slotte voorzichtig de bessen onder. Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi het met de tijmblaadjes. Bak het vlees eerst kort boven een hevig vuur. Leg het daarna nog 8-10 minuten iets hoger. Het moet nog mooi rosé blijven. Snij het tussen de beentjes in koteletjes en dien die op met de chutney. Heel lekker met gebakken aardappelen.