Lasagne met gerookte zalm en veel groenten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
35 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
375 g ricotta
125 g geraspte Parmezaan
1 el olijfolie
125 g champignons, in fijne plakjes
1 geplet knoflookteentje
200 g jonge spinazieblaadjes
100 g zongedroogde tomaten
½ rode paprika, in reepjes
200 g gerookte zalm
1 pot Bertolli saus tomaat-basiliucm
een pak lasagneblaadjes
basilicumblaadjes
1 ei, losgeklopt
150 g geraspte Gruyère
Ingrédients: 
375 g de ricotta
125 g de Parmesan râpé
1 cs d'huile d'olive
125 g de champignons en fines rondelles
1 petite gousse d'ail écrasée
200 g d'épinard jeune
100 g de tomates séchées au soleil
½ poivron rouge émincé
200 g de saumon fumé
1 pot de sauce Bertolli tomate-basilic
un paquet de feuilles de lasagne
petits feuilles de basilic
1 œuf battu
150 g de Gruyère râpé
Bereiding: 

Leg de paprikareepjes 15 minuten onder de ovengrill. Meng de Parmezaan onder de ricotta. Bak de champignons samen met de look in de olijfolie tot ze zacht zijn. Laat de spinazieblaadjes kort mee bakken. Meng er daarna de zongedroogde tomaten en de paprikareepjes onder.

Bouw de lasagne als volgt op in een ovenschotel; tomatensaus, lasagneblaadjes, groenten, ricotta, lasagneblaadjes, tomatensaus, gerookte zalm, ricotta, groenten, lasagneblaadjes. Meng het ei onder de resterende ricotta. Smeer dit bovenop het laatste lasagnelaagje en strooi er de geraspte Gruyère over. Bak de lasagne 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Afwerken met enkele basilicumblaadjes.