Lauwe maaltijdsalade

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
200 g aardappelen
150 g lange en ronde radijsjes
100 g kerstomaatjes
1 el olijfolie
2 eieren
1 el melk
8 plakken beenham
Voor de dressing:
4 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
1 el mosterd
1 tl dille, fijngesnipperd
peper & zout
Ingrédients: 
200 g de pommes de terre
150 g de radis longs et ronds
100 g de tomates cerises
1 c. à s. d’huile d’olive
2 œufs
1 c. à s. de lait
8 tranches de jambon à l’os
Pour le dressing:
4 c. à s. d’huile d’olive
1 c. à s. de vinaigre de vin rouge
1 c. à s. de moutarde
1 c. à c. d’aneth, ciselé
poivre & sel
Bereiding: 

Snij de ongeschilde aardappelen in plakjes. Halveer de radijsjes en de kerstomaatjes. Roer voor de dressing de olijfolie en de wijnazijn onder elkaar. Meng er daarna de mosterd en dille onder. Bijkruiden met peper en zout.

Kook de aardappelplakjes 10 minuten in een pan met zoutwater. Afgieten en lichtjes af laten koelen. Roer intussen de eieren en de melk onder elkaar en bak er een mooi gekleurde omelet van, in een pan met olijfolie. In mooie stukjes verdelen.

Schep de aardappelen, radijsjes, kerstomaatjes en de dressing voorzichtig onder elkaar. Over 4 borden verdelen en er de stukjes omelet en telkens 2 plakken ham bij serveren.