Lintpasta uit Spanje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
1 chorizoworst, grof gesneden
3 el olijfolie
3 knoflookteentjes, geplet
het vruchtvlees van 3 grote tomaten, grof gehakt
peper & zout
250 g scampi’s, gekuist
400 g lintpasta
2 el peterselie, fijngesneden
2 el bieslook, fijngesneden
Ingrédients: 
1 chorizo, grossièrement coupé
3 c. à s. d’huile d’olive
3 gousses d’ail, pressées
la chair de 3 grosses tomates, grossièrement coupée
poivre & sel
250 g de scampis, décortiqués
400 g de tagliatelles
2 c. à s. de persil, ciselé
2 c. à s. de ciboulette, ciselée
Bereiding: 

Bak de chorizo ongeveer 3 minuten in de olie. Voeg de look toe en laat hem 2 minuten mee bakken. Doe er de tomaten bij en laat dit 8 minuten sudderen. Kook intussen de pasta beetgaar in zoutwater. Laat de scampi’s 3 minuten meekoken met de saus en breng ze op smaak met peper en zout. Schep ten slotte de pasta, de saus, de peterselie en het bieslook goed onder elkaar.