Maaltijdsoep met zoete aardappel en groene kool

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
40 min.
Ingrediënten: 
½ groene kool (savooikool)
1 ui, fijngesneden
1 zoete aardappel, geschild, in blokjes
1,2 dl groentebouillon
1 el curry
2 el gehakte peterselie
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
½ chou vert (chou de Savoie)
1 oignon haché fin
1 pomme de terre douce, épluchée, en dés
1,2 dl de bouillon de légumes
1 cs de curry
2 cs de persil haché
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snij de kool doormidden en verwijder de dikke nerven. Snij in repen.

Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en voeg de ui, aardappel, kool en curry toe. Hou enkele reepjes kool apart. Laat de kool al roerend slinken. Gier er de bouillon bij en kruid bij met peper en zout. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken. Mix de soep en werk af met de resterende koolreepjes en de peterselie.