Maatjes met tartaar van aardappel, bloemkool en bieslook

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 min
Bereidingstijd: 
5 min
Ingrediënten: 
2 bloemige aardappelen, in blokjes
4 maatjes
1/4 bloemkool
2 el mayonaise
2 el zure room
2 el gesneden bieslook
1/2 bussel radijzen, in plakjes
2 lente-uien
peper en zout
Ingrédients: 
2 pommes de terre farineuses, en dés
4 maatjes
1/4 de chou-fleur
2 cs de mayonnaise
2 cs de crème aigre
2 cs de ciboulette ciselée
1/2 botte de radis, en rondelles
1/2 botte de radis, en rondelles
2 jeunes oignons
poivre et sel
Bereiding: 

Kook de aardappelblokjes al dente in licht gezouten water en spoel met koud water. Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer ze. Meng intussen de mayonaise met de zure room en kruid naar smaak met peper en zout. Onder de aardappelblokjes en de bloemkoolroosjes mengen. Voeg daarna de fijngesneden lente-uien en de bieslook toe.

Controleer de maatjes en verwijder eventuele graten. Schik de tartaar op koude borden. Leg er de maatjes op en garneer met de radijsjes. Ook lekker met enkele blaadjes rode zurkel. 

 

http://www.lekkervanbijons.be/