Macaroni en kaas met een twist

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
35 min
Ingrediënten: 
1 broccoli, in roosjes
3 raapjes, in blokjes
200 g champignons, in partjes
600 ml halfvolle melk
3 el bloem
4 el geraspte kaas
200 g Ardeense ham, in reepjes
250 g macaroni
160 g boter
nootmuskaat
peper & zout
Ingrédients: 
1 brocoli, les fleurs
3 navets, en dés
200 g de champignons, en morceaux
600 ml de lait demi-écrémé
3 cs de farine
4 cs de fromage râpé
200 g de jambon d’Ardenne, en lamelles
250 g de macaronis
160 g de beurre
noix de muscade
poivre & sel
Bereiding: 

Kook de broccoli en de raapjes beetgaar in licht gezouten water. Bak de champignons in 10 g boter goudbruin. Kruid met peper en zout. Kook de macaroni beetgaar en giet af.

Smelt 150 g boter in een diepe pan. Schep er de bloem bij en roer goed door met een houten lepel. Giet er beetje bij beetje en al roerend de melk bij tot de saus begint in te dikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de kaas door en laat smelten. Voeg dan de ham toe.

Meng de macaroni onder de kaassaus en voeg ook de broccoli, raapjes en champignons toe. Serveer meteen.

Een handig recept om restjes kaas, ham of spek weg te werken.