Magere steak tartare

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
5 minuten
Ingrediënten: 
600 g steak
2 sjalotjes
4 el kappertjes
het sap van ½ citroen
1 tomaat
olijfolie
peper & zout
8 eieren
jonge slablaadjes
zeezout
8 sneetjes brood
Ingrédients: 
600 g de steak
2 échalotes
4 cs de câpres
le jus d’un demi-citron
1 tomate
huile d’olive
poivre & sel
8 œufs
jeune salade
sel de mer
8 tranches de pain
Bereiding: 

Kook 4 eieren gedurende 10 minuten. Ontvel intussen de tomaat en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de hardgekookte eieren en snij ze fijn. Hak ook de sjalotjes fijn. Snij het vlees met een vlijmscherp mes in dunne lapjes. Snij die in fijne reepjes die je vervolgens in uiterst fijne stukjes snijdt. Breng het vlees op smaak met peper en zout en verdeel het mooi over 4 koude borden. Meng de tomatenblokjes, de sjalotjes, de kappertjes, de hardgekookte eitjes en het citroensap onder elkaar. Schik dit mooi op het vlees. Giet er wat olijfolie rond en schik er wat slablaadjes bij. Rooster nog vlug de sneetjes brood. Snij ze in stukken en bestrooi ze met zeezout. Leg ten slotte op elk torentje een verse eierdooier.