Marengo-kip

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
35 minuten
Ingrediënten: 
1 kip van 1,5 kg
2 knoflookteentjes, geplet
2 uien, grof gehakt
250 g champignons, in stukjes gesneden
1 rozemarijntakje
peper & zout
3 el olijfolie
1 tl tomatenpuree
2,5 dl witte wijn
2 el cognac
400 g tomatenblokjes uit blik
4 tomaten
nootmuskaat
Ingrédients: 
1 poulet de 1,5 kg
2 gousses d’ail, écrasées
2 oignons hachés gros
250 g de champignons coupés en morceaux
1 petite branche de romarin
poivre & sel
3 cs d’huile d’olive
1 cc de purée de tomate
2,5 dl de vin blanc
2 cs de cognac
400 g de tomates en cubes en conserve
4 tomates
noix de muscade
Bereiding: 

Verdeel de kip in stukken (borsten, dijen, vleugels) en kruid die met peper en zout. Bak ze rondom bruin in de olijfolie. Voeg de uien, look, rozemarijn en tomatenpuree toe. Na een minuutje blussen met witte wijn en cognac. Volledig in laten koken en dan de tomatenblokjes uit blik en de champignons toevoegen. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat en met het deksel half op de pan ongeveer 35 minuten laten pruttelen. Ontvel intussen de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Voeg die de laatste 5 minuten toe aan de kip.