Marrokaans lamskoteletje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 min
Bereidingstijd: 
15 min
Ingrediënten: 
500 g lamskroon
60 g couscous
pitjes van 1 granaatappel
60 g geitenkaas
100 g kikkererwten
1 sjalot, gesnipperd
1/2 tl komijn
2 el gehakte munt + extra om te garneren
2 el volle yoghurt
Boter
Olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
500 g de couronne d’agneau
60 g de couscous
les pépins d’une grenade
60 g de fromage de chèvre
100 g de pois chiches
1 échalote, en petits morceaux
1/2 cc de cumin
2 cs de menthe hachée + supplément pour garnir
2 cs de yaourt entier
Beurre
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het lamskroontje met peper en zout en bak mooi aan in boter. Schik het vlees in een ovenschaal en zet een vijftal minuten in de oven. Laat rusten onder aluminiumfolie. Fruit de sjalot in een scheutje olijfolie. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat even meebakken. Kruid met het komijn. Bereid de couscous zoals op de verpakking. Schep er de kikkererwten, munt, verbrokkelde geitenkaas en granaatappelpitten onder. Kruid de yoghurt met peper en zout. Dresseer de bordjes en werk af met de gekruide yoghurt en enkele muntblaadjes. Schep nog een lepeltje mosterd door de spinaziepuree voor extra pit.