Mexicaanse scampi’s met aardbeiensalsa

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
250 g aardbeien, in blokjes van 1,5 cm
2 rijpe avocado’s, in blokjes van 1,5 cm
1 tl limoensap
1 rode ui, fijngehakt
3 Jalapeño pepertjes, in dikke ringen
een handvol verse koriander, grof gehakt
peper & zout
1 tl Verstegen Tex Mex kruiden
2 fijngehakte knoflookteentjes
0,5 dl olijfolie
800 g scampi’s, gekuist
12 tortilla’s
Ingrédients: 
250 g de fraises coupées en dés d’1,5 cm
2 avocats mûrs coupés en dés d’1,5 cm
1 c. à c. de jus de citron vert
1 oignon rouge émincé
3 piments jalapeño coupés en grosses rondelles
une poignée de coriandre fraîche hachée grossièrement
sel et poivre
1 c. à c. d'épices Tex Mex Verstegen
2 gousses d’ail finement hachées
0,5 dl d’huile d’olive
800 g de scampis nettoyés
12 tortillas
Bereiding: 

Meng de stukjes aardbei, avocado, rode ui, groene peper, de koriander en het limoensap onder elkaar. Steek de scampi’s op satéprikkers. Op smaak brengen met peper en zout.

Roer de look en de Tex Mex kruiden onder de olijfolie. Borstel de scampi’s hiermee in. Bak de brochettes 2 minuten aan elke kant op de barbecue of in een grillpan. Warm ondertussen de tortilla’s op in een pan met antikleeflaag. De aardbeiensalsa, taco’s en scampibrochettes samen opdienen.

Tip: Maak de scampi’s nog iets pikanter door een theelepel harissa toe te voegen aan de olijfolie.