Mini courgette canneloni’s

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 min
Bereidingstijd: 
10 min
Ingrediënten: 
1 grote courgette
4 el olijfolie
1 lookteentje, geperst
8 geitenkaasparels
100 g zongedroogde tomaten, fijngehakt
2 el pijnboompitten, geroosterd
blaadjes basilicum
Provençaalse kruidenmengeling
Ingrédients: 
1 grosse courgette
4 cs d’huile d’olive
1 gousse d’ail, écrasée
8 perles de fromage de chèvre
100 g de tomates séchées au soleil, finement hachées
2 cs de pignons de pin, rôtis
petites feuilles de basilic
mélange de fines herbes Provençales
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de courgette in de lengte, in 8 plakken. Gebruik eventueel een mandoline. Meng de look onder 3 el olijfolie en besmeer er de courgetteplakken mee. Verwarm een grillpan en bak de plakken langs één kant even aan. Bestrooi de niet gegrilde kant met de Provençaalse kruiden, schep er wat van de tomaatjes op en leg er een geitenkaasparel op. Rol op en zet vast met een prikker. Schik de rolletjes in een ovenschaal, bedruppel met de resterende olie en zet 10 minuten in de oven. Leg telkens 2 rolletjes op een amuse bordje, bestrooi met de pijnboompitten en garneer met het basilicum.