Minigebakje met bevroren kers

Aantal stuks: 
24
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
30 min.
Bereidingstijd: 
20 min.
Ingrediënten: 
200 g gesmolten boter
150 g poedersuiker
75 g bloem
150 g hazelnoten, fijngehakt
1 el kaneelpoeder
6 eiwitten
50 g suiker
180 g mascarpone
24 mooie kersen
Ingrédients: 
200 g de beurre fondu
150 g de sucre impalpable
75 g de farine
150 g de noisettes, finement hachées
1 c. à s. de cannelle en poudre
6 blancs d’œufs
50 g de sucre
180 g de mascarpone
24 belles cerises
Bereiding: 

Leg de kersen (met steeltje) een dag voordien in de diepvries.

Verwarm de oven voor op 200°. Vet een grote rechthoekige bakvorm in met gesmolten boter en bedek hem met bakpapier. Zeef de poedersuiker en bloem boven een kom. Voeg de hazelnoten en het kaneelpoeder toe en mix alles mooi onder elkaar. Hef er daarna 5 stijf geklopte eiwitten onder. Roer er ten slotte de resterende gesmolten boter onder.

Verdeel dit mengsel mooi over de bakvorm en plaats die 20 minuten in de oven. Een kwartier laten afkoelen en dan omdraaien op een rooster. Snij er daarna 24 rondjes uit van circa 3,5 cm en schep daar een dotje mascarpone op. Klop het resterende eiwit half op. Dip de kersen telkens in het eiwit en de suiker en plaats ze daarna 15 minuten rechtop op een vel bakpapier. Plaats ze ten slotte op de mini-gebakjes.