Minislaatje met vijg en gerookte eendenborst

Aantal stuks: 
16
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
5 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
170 g fetablokjes
8 vijgen
4 el olijfolie
2 el wijnazijn
2 tl graanmosterd
peper & zout
100 g gerookte eendenborst
100 g veldsla
Bereiding: 

Snij de vijgen doormidden. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat. Plaats die in een oven van 60°. De deur niet helemaal sluiten. Laat de vijgen 12 tot 14 uur in de oven staan, tot ze geen vocht meer bevatten.

Meng de olijfolie, de wijnazijn en de mosterd onder elkaar. Breng deze vinaigrette verder op smaak met peper en zout. Snij de gedroogde vijgen in kleinere partjes en verdeel ze samen met de veldsla, de feta en de eendenborst over 16 mooie glaasjes met een bodempje van de vinaigrette.