Moelleux au chocolat

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
12 minuten
Ingrediënten: 
250 g boter
250 g bittere chocolade, in stukjes
4 eieren + 4 eierdooiers
125 g suiker
50 g bloem
Ingrédients: 
250 g de beurre
250 g de chocolat amer, en morceaux
4 œufs + 4 jaunes d’œufs
125 g de sucre
50 g de farine
Bereiding: 

Klop de eieren met de dooiers en het suiker tot wit schuim (ongeveer 10 minuten). Smelt de boter en de chocolade au bain-marie. Roer eerst de helft hiervan door het eimengsel, daarna de rest. Spatel de gezeefde bloem er doorheen.

Verdeel het mengsel over 4 ingevette ovenschaaltjes en plaats ze een nacht in de koelkast. Zet de moelleux 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 ° zodat het gebakje binnenin nog vloeibaar is. Serveren met vanille-ijs, frambozen, en eventueel afwerken met wat poedersuiker, muntblaadjes, een kaneelstokje of een anijssterretje.