Mosselen en scampi’s

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
500 g scampi’s, gekuist
3 el olijfolie
2 sjalotjes, fijngehakt
2 knoflookteentjes, fijngehakt
4 el mosterd
1 liter groentebouillon
½ fles droge witte wijn
3 kg mosselen, gekuist
een handvol platte peterselie
peper en zout
Ingrédients: 
500 g de scampi décortiqués
3 c.à.s. d’huile d’olive
2 échalotes finement hachées
2 gousses d’ail finement hachées
4 c.à.s. de moutarde
1 litre de bouillon de légumes
½ bouteille de vin blanc sec
3 kg de moules nettoyées
une poignée de persil plat
sel et poivre
Bereiding: 

Fruit de sjalot en look enkele minuten in de olijfolie. Roer er de mosterd onder. Even laten aanbakken en dan blussen met de witte wijn. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Doe er dan de mosselen en scampi’s bij en 2 minuten later ook de peterselieblaadjes. Laten koken tot de meeste mosselen open zijn gegaan.

Haal de mosselen samen met de scampi’s uit de pan en laat het vocht nog een tweetal minuten inkoken. Giet de saus daarna over de zeevruchten. Bij voorkeur opdienen met geroosterd stokbrood.