Mosselen op z’n Duits

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
4 kg mosselen
4 el boter
100 g ui, in blokjes
200 g wortel, in balkjes
200 g knolselder, in balkjes
200 g prei, in reepjes
1 el fijngehakte peterselie
2 geplette knoflookteentjes
1,5 dl droge witte wijn
Bereiding: 

Kuis de mosselen en verwijder de exemplaren die open blijven staan. Laat in 4 mosselpannetjes telkens een eetlepel boter smelten op een middelmatig vuur. Stoof er de ui en de groenten in aan. Voeg na 5 minuten de look en de peterselie toe. Blussen met witte wijn. Draai het vuur hoger, doe de mosselen in de pannetjes en laat ze onder deksel in 4-5 minuten garen. Enkele malen opschudden. Dien de mosselen op met brood