Moussaka

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
60 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
300 g gehakt
0,5 dl bechamelsaus
1 aubergine, in schijfjes
1 ui, fijngesneden
4 teentjes knoflook, geplet
4 tomaten, ontveld en in blokjes
1 tl suiker
100 g geraspte kaas naar keuze
1 dl witte wijn
olijfolie
oregano
peper & zout
boter
Ingrédients: 
300 g de haché
0,5 dl de sauce béchamel
1 aubergine, en tranches
1 oignon, coupé fin
4 gousses d’ail, écrasées
4 tomates, épluchées et en dés
1 cc de sucre
100 g de fromage râpé au choix
1 dl de vin blanc
huile d’olive
origan
poivre & sel
beurre
Bereiding: 

Bestrooi de aubergineschijfjes met zout, leg ze tussen velletjes keukenrol en laat ze een half uurtje rusten. Dep ze goed droog. Bak het gehakt in wat olijfolie en voeg de ui en knoflook toe. Nog even laten doorbakken. Voeg de tomaten, de witte wijn en de suiker toe en laat alles 20 minuten pruttelen op een klein vuurtje. Kruiden met peper, zout en oregano. Bak de aubergineschijfjes enkele minuten langs beide kanten in een bodempje olijfolie. Beboter een ovenschaal en bedek ze met een laagje aubergineschijfjes. Doe er wat van de tomatensaus over. Herhaal dit tot alle aubergine is opgebruikt. Giet er de bechamelsaus over en bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Laat de schotel gedurende 30 min garen in een voorverwarmde oven van 180 graden.