Moussaka met paprika

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
35 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
2 aubergines
2 el boter
2 el bloem
2 tl gedroogde oregano
100 g geraspte Gruyère
peper & zout
1 knoflookteentje, geplet
4 el olijfolie
2 rode paprika’s, in blokjes
500 g rundsgehakt
2 el tomatenpuree
1 ui, fijngesneden
5 vastkokende aardappels
2,5 dl volle melk
Bereiding: 

Schil de aardappelen, kook ze in ca. 20 minuten beetgaar en snij ze in plakjes. Snij ook de aubergines in plakken. Bak het gehakt in 1 eetlepel olijfolie rul. Laat de ui, look, paprika en oregano 5 minuten mee bakken en roer er de tomatenpuree onder. Bak in een andere pan de aubergineplakken bruin in de resterende olijfolie. Smelt de boter in een pannetje, roer er de bloem onder en vervolgens beetje bij beetje de melk. Op smaak brengen met peper en zout en de kaas er in smelten. Verdeel de aardappel, gehakt, aubergine en kaassaus in lagen in een ingevette ovenschaal en plaats die 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.