Oosterse kip met wokgroenten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 min
Bereidingstijd: 
15 min
Ingrediënten: 
250 g basmatirijst
1 el rode currypasta
1 tl sojasaus
arachideolie
2 cm gember, geraspt
350 g kipfilet, in reepjes
1 zakje SPAR wokgroenten
1 el sesamzaadjes
handvol koriander
sesamolie
Ingrédients: 
250 g de riz basmati
1 cs de pâte de curry rouge
1 cc de sauce soja
huile d’arachide
2 cm de gingembre râpé
350 g de filet de poulet, en lamelles
1 sachet de légumes pour wok SPAR
1 cs de graines de sésame
une poignée de coriandre
huile de sésame
Bereiding: 

Meng de currypasta met de sojasaus, 3 el arachideolie en gember. Laat hierin de kip 15 minuten marineren. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een wok en bak de groenten beetgaar. Schep uit de pan. Verhit opnieuw wat olie en roerbak het vlees goudbruin. Voeg de sesamzaadjes toe. Schep er de groenten onder en laat goed doorwarmen. Verdeel de rijst over vier borden, schep er een flinke lepel van de roerbak op en garneer met koriander. Bedruppel met sesamolie.