Opgerolde frambozentiramisu

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
4 bakjes frambozen
1 bakje aalbessen
6 zakjes vanillesuiker
190 g mascarpone
30 g rietsuiker
2 el vanille-extract
6 eieren, gesplitst
poedersuiker
120 g suiker
25 g amandelpoeder
95 g bloem
150 g witte chocolade, in stukjes
1 tl boter
3 el room
rode voedingskleurstof
Ingrédients: 
4 raviers de framboises
1 ravier de groseilles
6 sachets de sucre vanillé
190 g de mascarpone
30 g de sucre de canne
2 c. à s. d’extrait de vanille
6 œufs, séparés
sucre impalpable
120 g de sucre
25 g d’amandes en poudre
95 g de farine
150 g de chocolat blanc, en morceaux
1 c. à c. de beurre
3 c. à s. de crème
colorant alimentaire rouge
Bereiding: 

Klop 4 eierdooiers samen met de suiker tot een licht een luchtig mengsel. Meng er beetje bij beetje de bloem en het amandelpoeder onder. Klop 4 eiwitten tot stijve pieken en vouw ze onder het eiermengsel. Verdeel het deeg over een bakplaat met bakpapier en plaats die 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Haal de biscuit uit de oven en leg hem tussen 2 vochtige handdoeken. Mix de resterende eierdooiers, het vanille-extract, 4 zakjes vanillesuiker en de rietsuiker luchtig. Mix er daarna de mascarpone onder. Meng de resterende vanillesuiker onder 3 bakjes frambozen.

Bestrijk de biscuit met het mascarponemengsel en strooi er de gezoete frambozen op. Stevig oprollen. Warm de room op en laat de chocolade en boter er in smelten. Roer er enkele druppels kleurstof onder. Bestrijk hier de rollade mee. Klop de resterende eiwitten op. Wentel hier de aalbessen en 1 doosje frambozen in. Haal ze daarna door de poedersuiker en schik ze op de stronk. Werk verder naar hartenlust af. Plaats de tiramisu minstens 5 uur in de koelkast.