Ovengebakken kabeljauw met erwtenpuree

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 min
Bereidingstijd: 
20 min
Ingrediënten: 
4 kabeljauwhaasjes of -filets
1 citroen, in dunne plakjes
150 g kerstomaatjes
sap van ½ citroen
olijfolie
1 dl sojaroom
handvol muntblaadjes
300 g erwtjes (diepvries)
peper en zout
Ingrédients: 
4 filets de cabillaud
1 citron, en fines tranches
150 g de tomates cerise
le jus de ½ citron
huile d’olive
1 dl de crème de soja
une poignée de feuilles de menthe
300 g de petits pois (surgelés)
poivre et sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de vis in een ovenschaal en leg er de plakjes citroen op en naast. Leg de kerstomaatjes rond de vis.

Giet er het citroensap over en bedruppel royaal met olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet de schaal 20 minuten in de oven. Bedruip regelmatig met het vocht. Breng de sojaroom met de munt aan de kook. Voeg de erwtjes toe en laat alles 3 minuten koken. Mix 3/4 van de erwtjes met het vocht fijn in een blender en kruid met peper en zout. Serveer de puree en de hele erwtjes bij de vis en kerstomaatjes.