Ovengebakken kip met groenten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
60 minuten
Ingrediënten: 
250 g aardappelen, in blokjes
plantaardige olie
1 tl paprikapoeder
½ tl cayennepeper
8 kippenbouten
1 rode paprika, in hapklare stukjes
1 aubergine, in schijfjes
1 courgette, in schijfjes
1 bol look, doorgesneden
100 ml witte wijn
4 takjes rozemarijn
peper & zout
Ingrédients: 
250 g de pommes de terre, en dés
huile végétale
1 cc de paprika en poudre
½ cc de poivre de Cayenne
8 cuisses de poulet
1 poivron rouge, en bouchées
1 aubergine, en tranches
1 courgette, en tranches
1 tête d’ail, tranchée
100 ml de vin blanc
4 petite branches de romarin
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen half gaar in licht gezouten water. Giet af. Meng de olie met het paprikapoeder en de cayennepeper. Besmeer hiermee de kippenbouten en kruid met zout. Schik de kip in een braadslee. Meng de groenten met een scheutje olie en kruid met peper en zout. Schik alles rond de kip. Giet er de wijn bij en verdeel er de rozemarijntakjes over. Zet de braadslee 1 uur in de oven. Giet tijdens het braden af en toe wat kookvocht over de kip en groenten.