Ovengebakken parelhoen met zoete druivensaus

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 min
Bereidingstijd: 
50 min
Ingrediënten: 
4 parelhoenfilets
2 dl gevogeltefond
200 g blik gepelde, ontpitte druiven
2 sjalotjes, fijngesnipperd
2 dl witte wijn
Citroensap
Olijfolie
peper & zout
Voor de wortelen:
350 g wortelen, geschild, in de lengte in twee gesneden
150 ml water
klontje boter
2 tl suiker
snuf zout
3 el geroosterde amandelschilfers
1 el gehakte peterselie
Ingrédients: 
4 filets de pintade
2 dl de fond de volaille
200 g de raisins en boîte épépinés et épluchés
2 échalotes, hachées finement
2 dl de vin blanc
jus de citron
huile d’olive
poivre & sel
Pour les carottes:
350 g de carottes, épluchées et coupées en deux dans la longueur
150 ml d’eau
une noix de beurre
2 cc de sucre
une pincée de sel
3 cs d’amandes effilées rôties
1 cs de persil haché
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de parelhoenfilets langs alle zijden in olijfolie goudbruin. Schik het vlees in een ovenschotel en voeg de sjalotjes, witte wijn en fond toe. Zet 40 minuten in de oven. Schik de wortelen op de bodem van een pan, giet er het water bij en voeg boter, suiker en zout toe. Breng aan de kook en laat 10 à 12 minuten pruttelen. Neem de parelhoen uit de schaal en hou warm. Giet het overgebleven kookvocht in een pan en laat tot de helft inkoken. Voeg de druiven toe en laat inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Bestrooi de wortelen met de amandelschilfers en peterselie en serveer bij de parelhoen. Lekker met dennenappeltjes.