Ovenschotel van zoete aardappelen met pijnboompitten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 min
Bereidingstijd: 
40 min
Ingrediënten: 
1,2 kg zoete aardappelen, geschild
de blaadjes van 10 tijmtakjes
4 el olijfolie
peper & zout
200 g feta
60 g pijnboompitten
het sap van 1 limoen
Ingrédients: 
1,2 kg de patates douces, épluchées
les feuilles de 10 petites branches de thym
4 cs d’huile d’olive
poivre & sel
200 g de feta
60 g de pignons de pin
le jus d’un citron vert
Bereiding: 

Snij de aardappelen in lange dikke plakken. Roer de tijm en flink wat peper en zout onder de olijfolie. Meng dit onder de aardappelplakken. Schik ze in een ovenschotel, dek die toe met aluminiumfolie en plaats ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°. Verwijder de folie en verbrokkel de feta over de aardappelen. Bestrooien met pijnboompitten en nog 10-15 minuten in de oven plaatsen. Vlak voor het opdienen besprenkelen met limoensap.