Paëlla met konijn

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
35 minuten
Ingrediënten: 
1 ui ( fijngehakt)
2 knoflookteentjes (fijngehakt)
1 groene paprika (in reepjes)
4 tomaten
1 dl olijfolie
1 kg konijn (in stukken)
1 liter kippenbouillon
100 g chorizo (in dunne plakjes)
350 g paellarijst
½ tl saffraandraadjes
peper & zout
16 mosselen in hun schelp
12 ongepelde scampi’s
peterselie ( fijngesneden)
1 citroen
Ingrédients: 
1 oignon finement haché
2 gousses d'ail finement hachées
1 poivron vert en lamelles
4 tomates
1 dl d'huile d'olive
1 kg de lapin en morceaux
1 litre de bouillon de poule
100 g de chorizo en fines tranches
350 g de riz pour paella
½ cc de filaments de safran
poivre et sel
16 moules dans leur coquille
12 scampis non épluchés
persil finement haché
1 citron
Bereiding: 

Ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Fruit de ui in 4 eetlepels olijfolie in een grote pan. Voeg de stukken konijn toe en bak ze rondom bruin. Kruiden met peper en zout en daarna de knoflook, paprika en tomaat 1 minuut laten mee bakken. Giet dan de warme bouillon in de pan. Aan de kook brengen en de rijst en saffraandraadjes er aan toevoegen. Laat dit 15 minuten koken. Regelmatig roeren. Kuis de mosselen en voeg ze samen met de ongepelde scampi’s en de chorizo bij de rijst. Laat dit nog 10 minuten koken. Kruid de paëlla af, besprenkel hem met de rest van de olijfolie en strooi er de peterselie over. Opdienen met een partje citroen.