In pancetta verpakt varkensgebraad

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
60 minuten
Ingrediënten: 
8 knoflookteentjes
1 el fijngesneden rozemarijnblaadjes
1 el fijngesneden tijmblaadjes
1 el olijfolie
1 varkensgebraad van 1,5 kg
peper & zout
150 g pancetta
3,75 dl kippenbouillon
3,75 dl droge witte wijn
Ingrédients: 
8 gousses d’ail
1 c. à s. de feuilles de romarin, ciselées
1 c. à s. de feuilles de thym, ciselées
1 c. à s. d’huile d’olive
1 rôti de porc de 1,5 kg
sel et poivre
150 g de pancetta
3,75 dl de bouillon de poule
3,75 dl de vin blanc sec
Bereiding: 

Mix de look, rozemarijn, tijm, peper, zout en olijfolie tot een gladde pasta. Smeer de helft van dit mengsel op de onderkant van het gebraad en leg het vlees met die zijde op een bakplaat. Dek het vlees af met pancetta en smeer er de rest van de kruisenpasta op. Plaats het vlees afgedekt 6 uur in de koelkast.

Doe 1,25 dl wijn en 1,25 dl kippenbouillon n een grote ovenschotel. Leg er het vlees in en plaats het een uur in een voorverwarmde oven van 205°. Schenk er om de 20 minuten een derde van de bouillon en wijn over. Laat het gebraad 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens aan te snijden.