Pannenkoeken-kunst

Aantal stuks: 
12
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
5 minutes
Bereidingstijd: 
10 minutes
Ingrediënten: 
250 g zelfrijzende bloem
500 ml melk
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
boter of olie om te bakken
Ingrédients: 
250 g de farine fermentante
500 ml de lait
3 œufs
1 sachet de sucre vanillé
beurre ou huile pour cuire les crêpes
Bereiding: 

Maak eerst het beslag. Zeef de bloem met de vanillesuiker, maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren. Goed roeren met de garde. De melk beetje bij beetje toevoegen en tot een glad mengsel kloppen. Nu ben je klaar om te bakken!

Wil je dit graag doen zonder geknoei? Gebruik dan een lege ketchupfles (of een andere ‘squeeze’-fles), maak hem goed schoon en doe het beslag erin. Door de kleine opening in de dop van de fles kan je nu de mooiste figuren creëren. Maak bijvoorbeeld samen met de kids OXO-pannenkoeken. Of schrijf hun naam in de pan! Nog inspiratie: spinnenwebben, hartjes, dieren, bloemen… De mogelijkheden zijn eindeloos!

Laat de pan wel eerst goed heet worden en vet ze in voor je er beslag in doet.

Na het bakken nog wat beslag op overschot? Je kan dit in de afgesloten fles nog paar dagen gekoeld bewaren