Parelhoenfilet in kruidige bouillon

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
5 minuten
Bereidingstijd: 
40 minuten
Ingrediënten: 
4 parelhoenfilets
0,8 dl gevogeltefond
2 kaneelstokjes
4 anijssterretjes
2 snuifjes cayennepeper
1 knoflookteentje, fijngehakt
6 peperbolletjes
1 rood sjalotje, grof gehakt
20 g boter
2 laurierblaadjes
peper & zout
1,5 dl witte wijn
de schil van 1 citroen, in grote stukken
4 rode pepertjes
Ingrédients: 
4 filets de pintade
0,8 dl de fond de volaille
2 bâtons de canelle
4 étoiles d'anis
2 pincées de poivre de Cayenne
1 gousse d'ail finement hachée
6 grains de poivre
1 échalote rouge, hachée gros
20 g de beurre
2 feuilles de laurier
poivre et sel
1,5 dl de vin blanc
l'épluchure d'un citron en gros morceaux
4 petits piments rouges
Bereiding: 

Fruit de sjalot en de look in de boter. Blussen met de witte wijn. Na 2 minuten de fond, alle specerijen (kaneel, anijs, cayennepeper, peperbolletjes, laurier), de pepertjes en de citroenschil toevoegen. Laat dit 10 minuten pruttelen.

Leg de parelhoenfilets in de kruidige bouillon en laat ze 20-25 minuten koken op een zacht vuurtje. Dien ze daarna op in een bodempje van de bouillon.