Parelhoenfilet met salade van kerstomaten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
1 rode ui, in fijne ringen
500 g kerstomaten (gemengd)
1 tl gekneusde korianderbolletjes
1 tl vers geraspte gember
2 el fijngesneden basilicumblaadjes
1 el fijngesneden munt
1 el witte wijnazijn
1 geplet knoflookteentje
peper & zout
3 el olijfolie
4 parelhoenfilets
Ingrédients: 
1 oignon rouge, en fins anneaux
500 g de tomates cerises (mélangées)
1cc de fruits de coriandre concassés
1 cc de gingembre râpé
2 cs de feuilles de basilic coupées finement
1 cs de menthe finement coupée
1 cs de vinaigre de vin blanc
1 petite gousse d'ail écrasée
poivre & sel
3 cs d'huile d'olive
4 filets de pintade
Bereiding: 

Kruis alle kerstomaatjes in aan de onderkant. Blancheer ze 1 minuut en leg ze daarna in een ijsbad. Ontvel de tomaatjes als ze zijn afgekoeld. Meng er daarna de gemalen koriander, de uienringen, 2 eetlepels olijfolie, gember, munt, basilicum, wijnazijn en het knoflookteentje onder. Verder op smaak brengen met peper en zout en minstens 4 uur afgedekt in de koelkast plaatsen.

Kruid de parelhoenfilets met peper en zout en wrijf ze in met de resterende olijfolie. Ongeveer 2 uur in de koelkast leggen en daarna bakken in een grillpan, 5 minuten aan iedere kant. Serveer de parelhoen samen met de salade van kerstomaten.