Parmentier met tomaten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
35 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
6 grote aardappelen
600 g gemengd gehakt
600 g gezeefde tomaten
150 g geraspte gruyère
3 dl room
peper & zout
Ingrédients: 
6 grosses pommes de terre
600 g de haché mélangé
600 g de tomates tamisées
150 g de gruyère râpé
3 dl de crème
poivre & sel
Bereiding: 

Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze gaar in zoutwater. Afgieten en laten opbloemen. Daarna pureren, op smaak brengen met peper en zout en er de room onder mengen. Bak het vlees kruimelig en meng er dan de gezeefde tomaten onder. Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschotel. Schep er de puree op. Bestrooien met de gruyère en 30 minuten in een voorverwarmde oven van 185° plaatsen.