Parmezaan-kip

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
4 kipfilets
250 g bloem
peper & zout
2 losgeklopte eieren
300 g broodkruim
150 g vers geraspte Parmezaan
boter
5 el olijfolie
veldslablaadjes
Romeinse slablaadjes
het sap van 2 citroenen
Ingrédients: 
4 filets de poulet
250 g de farine
poivre & sel
2 œufs battus
300 g de chapelure
150 g de Parmesan râpé frais
beurre
5 cs d'huile d'olive
feuilles de laitue
feuilles de salade romaine
le jus de 2 citrons
Bereiding: 

Meng het citroensap onder 4 eetlepels olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout. Klop de kipfilets plat tot ze nog ongeveer 6 mm dik zijn. Meng 1 theelepel zout en ½ theelepel peper onder de bloem. Meng 125 g Parmezaan onder het broodkruim. Wentel de kiplapjes in de bloem en haal ze daarna vervolgens door de eieren en het broodkruim. Bak de lapjes 3 minuten aan iedere kant in een beetje boter en olie. Meng de vinaigrette onder de veldsla en de Romeinse sla. Schik de sla op de kiplapjes en werk af met wat extra Parmezaan.