Parmigiana di melanzane

Aantal personen: 
6
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
45
Bereidingstijd: 
40
Ingrediënten: 
3 grote aubergines
50 g bloem
1 ui, fijngehakt
1 liter tomatensaus
enkele basilicumblaadjes
400 g mozzarella, in plakjes
300 g geraspte Parmezaan
peper & zout
olijfolie
Ingrédients: 
3 grosses aubergines
50 g de farine
1 oignon finement haché
1 litre de sauce tomate
quelques feuilles de basilic
400 g de mozzarella en tranches
300 g de Parmesan râpé
poivre & sel
huile d'olive
Bereiding: 

Snij de aubergines in plakken van een halve centimeter en wentel die door bloem. Bak ze enkele minuten in een flinke bodem olijfolie. Laten uitlekken op keukenpapier en bestrooien met zout. Fruit de ui enkele minuten in olijfolie. Voeg de tomatensaus, de basilicumblaadjes en een theelepel zout toe. Aan de kook brengen en 10 minuten laten pruttelen.

Verdeel 2 eetlepels van de saus over de bodem van een ovenschotel. Leg er vervolgens een laagje aubergine en mozzarella op. Bestrooien met peper en Parmezaan. Hier opnieuw tomatensaus op scheppen en alle handelingen blijven herhalen tot de ingrediënten opgebruikt zijn. Eindigen met tomatensaus en veel Parmezaan. Plaats de schotel 30-40 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.