Pastèis de nata

Aantal stuks: 
12
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
2 x kant-en-klaar bladerdeeg
3 dl melk
3 el bloem
1 vanillestokje
325 g fijne suiker
1,5 dl water
6 eierdooiers, losgeklopt
boter
Ingrédients: 
2 x de la pâte feuilletée prête à l'emploi
3 dl de lait
3 cs de farine
1 bâton de vanille
325 g de sucre fin
1,5 dl d'eau
6 œufs battus
beurre
Bereiding: 

Boter 12 muffinvormpjes in. Snij 12 rondjes uit het bladerdeeg en duw het tegen de bodem en de wand van de vormpjes. Roer de bloem onder 4 eetlepels melk. Doe het merg van het vanillestokje bij de resterende melk en breng dit aan de kook. Giet de hete melk in een dun straaltje en al roerend bij het bloemmengsel. Los in een ander pannetje de suiker op in het water. Roer ook dit in een straaltje onder de melk. Roer dit mengsel vervolgens onder de eierdooiers. Over de vormpjes verdelen en ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180° plaatsen.