Pasta met olijven en spek

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
6 plakken gerookt spek
½ ui, in fijne ringen
12 zwarte olijven, in ringetjes
Parmezaan
1 tl fijngesneden basilicum
1 tl tijm
peper & zout
400 g penne rigate
Ingrédients: 
6 tranches de lard fumé
1/2 oignon, coupé en fines rondelles
12 olives noires, coupées en rondelles
Parmesan
1 c. à c. de basilic ciselé
1 c. à c. de thym
sel et poivre
400 g de penne rigate
Bereiding: 

Bak het spel spek krokant en verkruimel het in stukjes. Fruit de ui 5 minuten in het bakvet tot hij zacht en bruin is. Kook intussen de pasta beetgaar in zoutwater. Giet hem af en doe hem in een schotel. Meng er voorzichtig het spek, de olijven, ui, peper, zout, tijm en basilicum onder. Bijkruiden met peper en zout. Vóór het opdienen afwerken met geschaafde Parmezaan.