Pasta met worst en kruiden

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
500 g boerenworst
3 el olijfolie
500 g courgette, in blokjes
½ rode paprika, in blokjes
300 g pasta, naar keuze
250 g ricotta
2 el verse tuinkruiden (basilicum, salie, peterselie), fijngehakt
100 g geraspte Parmezaan
zout
Ingrédients: 
500 g de saucisse de campagne
3 c. à s. d’huile d’olive
500 g de courgettes coupées en dés
½ poivron rouge coupé en dés
300 g de pâtes au choix
250 g de ricotta
2 c. à s. d’herbes aromatiques fraîches (basilic, sauge, persil) ciselées
100 g de parmesan râpé
sel
Bereiding: 

Snij de worsten diagonaal in stukjes van circa 2,5 cm. Bak die helemaal gaar en bruin in 1 eetlepel olijfolie. Bak de blokjes courgette en paprika 3-4 minuten in de resterende olijfolie, tot ze een beetje zacht worden. 

Kook intussen de pasta beetgaar in zoutwater. Afgieten, maar 1 dl van het kookwater opvangen. Voeg de pasta toe aan de groenten en roer er de ricotta en het bewaarde kookwater onder, tot je een romige saus hebt. Meng er ten slotte de tuinkruiden, de Parmezaan en de stukjes worst onder.