Patatas bravas met sjalotten en chorizo

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
20 sjalotjes, gepeld
750 g krielaardappelen, gehalveerd
100 g chorizo, in blokjes
olijfolie
1 geplet knoflookteentje
1 tl paprikapoeder
1 el grof gehakte peterselie
Ingrédients: 
20 échalotes épluchées
750 g de petites pommes de terre coupées en deux
100 g de chorizo en dés
1 cs d'huile d'olive
1 gousse d'ail écrasée
1 cc de paprika en poudre
1 cs de persil haché gros
Bereiding: 

Doe de olijfolie in een pan die de warme goed geleidt. Plaats ze op het rooster van een hete barbecue. Doe er de sjalotjes, de aardappelen en de chorizoblokjes in. Een vijftal minuten goed roeren. Voeg dan de knoflook en het paprikapoeder toe.

Ongeveer 25 minuten tot een half uur op de barbecue laten staan. Regelmatig omroeren. Strooi er op het laatste de peterselie over

Tip: In een gesloten barbecue heeft dit gerecht 5 minuten minder nodig.