Peer in ham met geitenkaas

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minutes
Bereidingstijd: 
5 minutes
Ingrediënten: 
2 rijpe peren
4 plakken prosciutto crudo
4 el zachte geitenkaas
2 tl verse rozemarijn, fijngehakt
50 g rucola
2 el porto
2 tl dijonmosterd
5 el olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
2 poires mûres
4 tranches de prosciutto crudo
4 cs de fromage de chèvre doux
2 cc de romarin frais, finement haché
50 g de rucola
2 cs de porto
2 cc de moutarde de Dijon
5 cs d'huile d'olive
poivre & sel
Bereiding: 

Halveer de peren en verwijder het klokhuis met behulp van een koffielepel. Meng de geitenkaas met de rozemarijn en vul er de peerhelften mee. Kruiden met peper en zout. Rol rond elke peerhelft een plakje ham. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met olijfolie. Laat 5 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200°.

Maak intussen een dressing van 4 el olijfolie, de porto en de mosterd. Op smaak brengen met peper en zout. Verdeel de rucola over de borden en leg er telkens een half peertje op. Besprenkelen met de dressing en afwerken met een paar blaadjes rozemarijn.